Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thomas Berge breekt met producer

Shownieuws

Thomas Berge werkt niet langer met producer Jeroen Dirksen. De samenwerking is verbroken na een langslepend conflict tussen Dirksen en de manager van de zanger.

Thomas Berge werkt niet langer samen met zijn vaste producer Jeroen Dirksen. De banden zijn verbroken na een langslepend conflict tussen Dirksen en Johnny Sap, de manager van de 18-jarige zanger. De producer zou azen op een deel van de inkomsten van de optredens van Berge, een eis waar de manager niet op in wilde gaan.

Sap vindt dat Dirksen geen aanspraak kan maken op een percentage van de winst. "Jeroen was gewoon bij mij in loondienst", zegt hij woensdag in De Telegraaf. "Hij kreeg dus al het geld waarop hij recht had." De twee werkten acht jaar lang samen.

Het conflict liep zelfs zo hoog op dat de kemphanen onlangs naar de rechtbank stapten, maar ook dat bracht geen soelaas. "De rechtbank wilde in een kort geding geen uitspraak doen", vertelt Sap. "Als Jeroen wat wil, moet hij een bodemprocedure aanspannen."

Berge zelf vertelt het helemaal gehad te hebben met zijn oud-producer. Het is anderhalf jaar geleden begonnen, legt hij uit. "Ik was toen nog minderjarig. Jeroen heeft gebedeld bij mijn vader en manager en kort na mijn achttiende verjaardag, eind januari, ook bij mij. Toen had ik er genoeg van."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen