Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Zweden door naar finale Songfestival

Shownieuws

Zweden, Kroatië, Denemarken, IJsland en Georgië hebben zich gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Albanië, Turkije mogen door.

Zweden, Kroatië, Denemarken, IJsland en Georgië hebben zich donderdagavond gekwalificeerd voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Albanië, Turkije, Portugal, Oekraïne en Letland wisten genoeg kijkersstemmen te bemachtigen tijdens de tweede voorronde in Belgrado. Dinsdag werd tijdens de eerste voorronde al duidelijk dat landen als Rusland, Polen, Griekenland en Noorwegen op zaterdag zullen strijden om de eretitel.

Net als bij de eerste voorronde traden negentien landen op, waarvan er uiteindelijk tien doorgaan naar de finale. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en gastland Servië waren bij voorbaat al verzekerd van een finaleplaats. Hind Laroussi, die voor Nederland meedeed met het nummer 'Your heart belongs to me', kwam niet door de voorronde.

Kijkers in Nederland lieten de tweede voorronde donderdag links liggen. Van de kleine 1,8 miljoen mensen die naar de eerste ronde keken, waren er donderdag nog maar 473 duizend over.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen