Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liesbeth List bewondert Nederlands talent

Shownieuws

Liesbeth List is trots op het muzikale talent in Nederland. "Ik heb zo veel prachtig talent gezien", zegt ze over de hommage aan haar die maandag gehouden werd.

Liesbeth List is trots op het muzikale talent in Nederland. Dat vertelt de zangeres naar aanleiding van de hommage aan haar adres die maandag werd gehouden in de Meervaart in Amsterdam. "Het was een grote happening. Het was geweldig. Ik heb zo veel prachtig talent gezien. We moeten trots zijn op onze grote Nederlandse artiesten. Dit kleine landje heeft zo veel talent."

List was dit jaar het middelpunt van de hommage, die traditioneel de opening vormt van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Eerder viel onder anderen Ramses Shaffy, Harry Bannink en Lennart Nijgh de eer ten deel.

De 66-jarige chansonnière vertelt niet echt te beseffen dat zij het middelpunt van de avond was. "Het gekke is dat ik gewoon als kijker zat te genieten. Het drong eigenlijk niet door dat het allemaal voor mij was", zegt ze. "Ik zat voornamelijk ademloos te kijken van: o wat is dit prachtig, wat is het allemaal goed geregeld."

List vindt het moeilijk een hoogtepunt te noemen van de avond, waarbij onder anderen Han Koreneef, Annemarie Oster, Beau van Erven Dorens, Albert Verlinde en Concours de la Chanson-winnares Sandra van Megen een lied voor haar zongen. "Ik vond het allemaal even geweldig. Dat er zoveel liefde van het toneel naar mij toekwam, was echt heel ontroerend."

Het feit dat de hommage dit jaar aan haar was opgedragen ziet de zangeres als 'een mooi cadeau weer in mijn leven'. "Ik had nooit gedroomd, of überhaupt er aan gedacht, dat ik misschien ooit het middelpunt zou zijn. Want ik heb vaak zelf meegedaan, bijvoorbeeld bij de hommage aan Lennart Nijgh", vertelt ze. "En als je dan opeens aan de andere kant zit dan is dat hartverscheurend mooi."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen