Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publiek botst met jury Holland's Next Top Model

Shownieuws

De juryleden van Holland's Next Top Model was het niet eens met de publiekskeuze om Patricia tijdens de finale weg te stemmen. Zij was hun favoriet.

Publiek en jury zitten niet altijd op één lijn als het gaat over de vraag welk meisje het meest geschikt is als topmodel. Dat bleek maandagavond tijdens de finale van het vierde seizoen van Holland's Next Top Model.

Nadat kandidate Patricia halverwege de liveshow door het televisiepubliek was weggestemd, konden de juryleden het niet laten daarover hun onvrede te uiten. Tijdens het verdelen van de stemmen aan het einde van het programma gaf bijna de voltallige jury aan eigenlijk Patricia als winnares voor ogen te hebben gehad.

Uiteindelijk kozen vier van de vijf juryleden voor Ananda als hun favoriet. Met de stemmen van het publiek erbij opgeteld kwam de 21-jarige schone uit Wormer maandag als winnaar uit de bus.

Jurylid Hilmar Mulder, hoofdredactrice van Grazia, gelooft dat het publiek toch meer kijkt naar 'een vrolijke persoonlijkheid die tot de verbeelding spreekt, zich goed kan uitdrukken en ook gewoon nog een leuke meid is om te zien'. "En dat wil niet zeggen dat iemand het ook goed doet in de bladen. Daar kijkt de jury toch wat meer naar, die kijkt toch een beetje naar dat extra dat de leek niet kan zien."

Ondanks haar misnoegen over de keus van het publiek vindt jurylid en voormalig model Rosalie van Breemen dat het publiek het komende seizoen een woordje moet blijven meespreken bij het programma. "Je moet wel rekening houden met een publieksstem. Dat zijn namelijk de mensen die mode kopen, dat zijn de mensen die tandpasta kopen, dat zijn de mensen die de bladen kopen", vindt zij. "Het moet geen elitair verhaal worden. Ik vind dat de consument ook gewoon recht van spreken heeft."

Afvaller Patricia is 'natuurlijk teleurgesteld' dat ze niet heeft gewonnen, maar achteraf ook blij dat ze populairder bij de jury was dan bij het publiek thuis. "Ik denk dat het beter is om stemmen van de jury te krijgen, want uiteindelijk moet je met die mensen gaan werken en niet met het publiek. Het feit dat ik favoriet van de jury was geeft mijn zelfvertrouwen echt een enorme kick, en doet me beseffen dat er ook andere manieren zijn om er te komen als model dan via dit programma."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen