Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijs Van Kolck naast koningin op vensterbank

Shownieuws

De award die Mariska van Kolck won op de Musical Awards komt bij de musicalactrice op de vensterbank te staan. "Naast een foto van mij en de koningin."

Mariska van Kolck ging er maandag op de John Kraaijkamp Musical Awards vandoor met het beeldje voor de beste vrouwelijk hoofdrol in een grote musical. "Het voelt zo onwerkelijk, want de anderen waren zo goed", zei de 'Ciske de Rat'-actrice tegen Novum Nieuws.

De musicalactrice was twee keer eerder genomineerd voor de eervolle titel beste vrouwelijke hoofdrol, maar het was maandag de eerste keer dat ze de prijs daadwerkelijk in ontvangst mocht nemen. "Het komt nu op zo'n mooi moment", vond de 44-jarige musicalster. "Vooral vanwege de steun van mijn gezin en vrienden. Zij maken dit mogelijk." De award komt bij Van Kolck op de vensterbank te staan. "Naast een foto van mij en de koningin."

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical ging naar Ruth Jacott, voor haar rol in 'Billie Holiday'. "Héérlijk", riep de 47-jarige nachtegaal. "Ik had nog geen plek vrijgemaakt, maar ik ga de prijs ergens neerzetten waar iedereen 'm meteen ziet als ze binnenkomen." Jacott voelde zich vooraf al een winnares. "Eigenlijk al vanaf het moment dat ik de recensies zag."

René van Kooten is 'heel erg gelukkig' met de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical. "Ik had er op gehoopt, maar niet op gerekend", vertelde de 35-jarige ster uit 'Les Misérables'. Marjolijn Touw kreeg voor haar rol in 'Ciske de Rat' een prijs voor de beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. "Ik ben als een kind zo blij", vertelde de 45-jarige actrice. "Ik sprak net de jury en ze hebben blijkbaar unaniem voor mij gekozen. Ze vinden het een heel sterke rol. In de eerste helft dan, want na de pauze ben ik al dood."

Joop van de Ende zei emotioneel te worden van de beeldjesregen. "Ik ben heel erg blij met zo veel prijzen. Zo veel had ik er niet verwacht. Het was een verrassing dat 'Ciske de Rat' er zo veel won. Ik ben zielsgelukkig." Ook zijn collega-producent Albert Verlinde was tevreden. "We zijn natuurlijk heel blij met Ruth. Zij heeft echt furore gemaakt met haar rol in Billie Holiday", zei de trotse presentator van RTL Boulevard. "En we hebben natuurlijk weer een visitekaartje afgegeven." Verlinde stapte deze keer tijdens de uitreiking rustig het podium op, nadat hij vorig jaar een lelijke val maakte na een enthousiaste sprong.

Andere genomineerden gingen met lege handen naar huis, maar pakten dit sportief op. Brigitte Heitzer, vertolkster van Evita in de gelijknamige musical, had al verwacht dat Van Kolck er met de eer vandoor zou gaan. "Ze heeft het dubbel en dwars verdiend", zei de winnares van het televisieprogramma Op Zoek Naar Evita. "En joh, ik heb dit jaar al zo veel gewonnen, dus het maakt niets uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen