Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eric van Tijn droomt over eigen musical

Shownieuws

Eric van Tijn zou graag nog eens een musical schrijven. "Het lijkt me hartstikke leuk", vertelt de liedschrijver en jurylid van de Musical Awards in het AD.

Eric van Tijn zou graag nog eens een musical willen schrijven. Dat vertelt de liedschrijver en jurylid van de maandag uitgereikte Musical Awards in het AD. "Het lijkt me hartstikke leuk." Concrete plannen zijn er nog niet.

De 51-jarige Van Tijn ziet een musical als 'een mooie uitdaging in deze fase van mijn leven en loopbaan'. "Als je jong bent, verover je het liefste op eigen houtje de wereld. Pas de laatste jaren merk ik dat ik steeds meer een teamspeler word."

En samenwerken is volgens de man die bij het grote publiek vooral bekend is als Idols-jurylid bij het schrijven van een musical van groot belang. "Musical is een ingewikkeld samenspel tussen veel partijen. Het slokt veel tijd op, je bent zo een jaar verder. Tien, twintig jaar gelden, zou ik daarvoor beslist nog te eigenwijs zijn geweest."

Van Tijn schreef samen met Jochem Fluitsma liedjes. Hij produceerde voor onder anderen André Hazes, Guus Meeuwis, Loïs Lane en Paul de Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen