Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Ciske de Rat' grote winnaar Musical Awards

Shownieuws

'Ciske de Rat' is maandag als winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de Musical Awards. De voorstelling sleepte zeven prijzen in de wacht.

'Ciske de Rat' is maandagavond als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de Musical Awards. De voorstelling sleepte zeven prijzen in de wacht, een absoluut record. Mariska van Kolck kreeg de award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical en Marjolijn Touw ging er vandoor met de award voor de beste vrouwelijke bijrol. Ook viel de musical in de prijzen voor onder meer de beste choreografie, regie en compositie.

Ruth Jacott sleepte de award voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical in de wacht voor 'Billie Holiday'. Alex Klaasen kreeg de prijs voor zijn rol in 'Verplichte figuren'. Freek Bartels werd gekozen als aanstormend talent voor zijn rollen in de musicals 'Les misérables' en 'Into the woods'.

'Tarzan' ging er, als grote musical, vandoor met de ANWB Publieksprijs. Bij de kleine musicals was 'De fabeltjeskrant' favoriet bij het publiek.

De John Kraaijkamp Oeuvre Award ging dit jaar naar de overleden Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, die Nederland als musicalland op de kaart hebben gezet, zo vertelde Albert Verlinde. Hij reikte de prijzen uit aan de zoon van de schrijfster en aan de dochter van de componist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen