Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theo Maassen vergoedt camera

Shownieuws

Theo Maassen vergoedt de camera van een journaliste die de cabaretier zaterdag vernielde. De cabaretier gooide het apparaat kapot tijdens een optreden.

Theo Maassen vergoedt samen met de organisatie van het Amsterdam Comedy Festival de camera die hij zaterdag vernielde. Dat heeft de cabaretier maandag bekendgemaakt. Hij smeet het vijftienduizend euro kostende toestel van een Spits-fotografe kapot omdat zij tegen zijn wens foto's maakte van zijn optreden op het festival.

De 41-jarige Maassen had contractueel laten vastleggen dat van zijn show geen foto's mochten worden gemaakt. "Die toestemming heb ik niet gegeven, omdat ik fotograferen tijdens het optreden, al of niet met flits, als buitengewoon storend ervaar", licht hij toe. De organisatie had fotografe Ilvy Njiokiktjien hier echter niet over ingelicht.

Toen Njiokiktjien foto's maakte, ging Maassen door het lint. "Het leek voor mij of iemand mijn optreden moedwillig saboteerde, zowel voor mij als voor het publiek", zegt hij daar maandag over. "Wat er vervolgens gebeurde, betreur ik zeer, helemaal nu ik weet dat de fotografe niet duidelijk geïnstrueerd is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen