Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Daniël Boissevain in musical 'Brandende liefde'

Shownieuws

Daniël Boissevain speelt een hoofdrol in de musical 'Brandende liefde'. De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan Wolkers uit 1981.

Daniël Boissevain speelt de hoofdrol in de musical 'Brandende liefde'. Ook Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort zijn te zien in de musical, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan Wolkers uit 1981. Dat maakt theaterproducent Harry Kies bekend op zijn website.

Boissevain speelt de rol van kunstenaar Rick. Hij krijgt een relatie met de getrouwde Anna, die gestalte wordt gegeven door Haverkort. Ten Bruggencate vertolkt de rol van lerares Frans Mme Bonnema. Tussen het drietal ontstaat een complexe driehoeksrelatie.

Dick van den Heuvel en Fons Merkies bewerkten de roman, die in 1983 werd verfilmd met Peter Jan Rens en Monique van de Ven, tot een musical. Het duo tekende drie jaar geleden ook voor de musicalversie van 'Turks fruit', die drie Musical Awards in de wacht wist te slepen. Ook zijn Van den Heuvel en Merkies verantwoordelijk voor de musical 'Route 66' met Frank Lammers.

'Brandende liefde' gaat op 2 maart in première in de Leidse Schouwburg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen