Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smeets genoot van Rage against the Machine

Shownieuws

Pinkpop-baas Jan Smeets heeft zondag genoten van Rage against the Machine. Maar ook Metallica en Foo Fighters lieten indruk achter, blikt hij maandag terug.

Pinkpop-baas Jan Smeets heeft zondag ontzettend genoten van Rage against the Machine. "Mensen die speciaal voor die band een kaartje hadden gekocht, kwamen volledig aan hun trekken", blikt hij maandag terug op de afsluiter van het festival. Maar ook Metallica en Foo Fighters, de hoofdacts van vrijdag en zaterdag, lieten een indruk achter bij Smeets. "Wat een energie hebben die bands."

Van de overige artiesten imponeerden Queens of the Stone Age en The Hives de oprichter van het festival het meest. Kleine tegenvaller vond hij het summiere optreden van Amy Macdonald. "Ze is een schatje, maar ze speelde wel heel erg kort. Dat was jammer."

De nadruk bij de 39e editie van het festival lag in Landgraaf op rock. Het doet Smeets goed dat ook de danceacts op goedkeuring van het publiek konden rekenen. "Toen ik rondliep hoorde ik veel mensen heel enthousiast over het Franse electroduo Justice en Groove Armada", zegt hij. "Jammer genoeg stond ik op het hoofdpodium te presenteren toen Róisín Murphy optrad, dus daar heb ik weinig over gehoord en van gezien."

Pinkpop 2008, dat door ruim negentigduizend muziekliefhebbers werd bezocht, wordt door de festivalbaas een succes genoemd. "Van de 39 edities is dit de negentiende keer dat het festival uitverkocht was", zegt hij. "Geen slechte score, zou ik zo zeggen." Daarnaast doet het hem deugd dat er buiten de 'normale' incidenten geen grote problemen zijn opgetreden. "Volgend jaar gewoon weer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen