Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe Nederlandse boyband gokt op zomerhit

Shownieuws

De nieuwe boyband IDSF hoopt met eerste single 'Sinner' een hit te scoren. IDSF bestaat uit ex-Idols Ivar, Davy, Sonny en Ferry.

De nieuwe boyband IDSF hoopt met zijn eerste single 'Sinner' een zomerhit in handen te hebben. De jongensgroep bestaat uit de vier voormalige Idols-kandidaten Ivar, Davy, Sonny en Ferry. Hun debuutsingle is sinds maandag te downloaden via de site van de kersverse band.

Volgens het viertal maakt Nederland hiermee niet kennis met het zoveelste standaard boybandje. "Het draait bij ons echt om de muzikaliteit en niet om de danspasjes", stelt de 24-jarige Sonny, een van de vijftien wildcardkandidaten in Idols 3. "Zang, zang, zang en dan dans", voegt de 17-jarige Ferry, doorgedrongen tot de laatste achttien kandidaten van Idols 4, hieraan toe. Hoewel de Idols-jury de vier jongens het podium vroegtijdig liet verlaten, zag manager Marco Verhagen veel talent in de jongens en bracht hen bij elkaar.

De 18-jarige Davy, die het in de vierde editie van Idols tot de liveshows wist te schoppen, zal de band net als Ivar niet alleen ondersteunen met zang, maar ook met gitaarspel. Voor de akoestische versie van 'Sinner' kwam dit goed van pas. Het viertal is van plan om meer akoestische nummers te brengen. "We hebben heel verschillende stemmen", vertelt Ivar, die vooral bekend is omdat hij in Idols 4 zijn tekst steeds vergat. "Daarom klikte het ook gelijk en zongen we direct meerstemmig."

Dat ze in een boyband zouden belanden, hadden de jongens zelf niet verwacht. Ondertussen verheugen ze zich wel op de vrouwelijke aandacht. "Maar muziek blijft op de eerste plek staan", beweert Ferry. Zoals het echte idolen betaamt, beweren ze allemaal vrijgezel te zijn.

Fans hebben de jongens al, zo bleek tijdens de clipopname van hun single in Rotterdam. "Er kwam een meisje op me af en ze zei: 'Hoi, je bent mooi', vertelt Ivar, met zijn 16 jaar de benjamin van de groep. "Ik dacht echt: are you talking to me?"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen