Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pinkpop rustig voor politie

Shownieuws

De Zuid-Limburgse politie is 'heel erg tevreden' over het verloop van Pinkpop. Er werden 25 mensen aangehouden, op een bezoekersaantal van ruim negentigduizend.

De Zuid-Limburgse politie is 'heel erg tevreden' over het verloop van Pinkpop. Tot aan zondagmiddag 17.00 uur werden er in totaal 25 personen aangehouden, op een bezoekersaantal van ruim negentigduizend festivalgangers. Er werden hoofdzakelijk aanhoudingen verricht wegens openbaar dronkenschap en drugsbezit. In totaal werden 56 aangiftes gedaan, voornamelijk voor zakkenrollerij en diefstal.

In totaal werden er de afgelopen drie dagen ongeveer 200 Pinkpopbezoekers behandeld voor schaaf- en snijwonden. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan één iemand een pin door zijn voet had gekregen.

De laatste dag van Pinkpop vormt een zonnige afsluiter van het driedaagse festival, dat voor het eerst in de geschiedenis niet plaatsvindt tijdens het Pinksterweekeinde. Het festivalterrein is zondag bezaaid met mensen die van de zon genieten en mannen met ontbloot bovenlijf voeren de boventoon op het terrein in het Limburgse Landgraaf.

Op de laatste festivaldag betreden onder meer Alanis Morissette, de Counting Crowes, Rosin Murphy en Gavin McGraw het podium. Rage Against the Machine sluit de 39e editie van het festival zondagavond af.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen