Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eén van de Acht trekt 1,2 miljoen kijkers

Shownieuws

Ruim 1,2 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de eenmalige comeback van Eén van de Acht. Er werd 500 duizend euro opgehaald voor de Leprastichting.

Ruim 1,2 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de eenmalige comeback van het televisieprogramma Eén van de Acht. Tijdens de door Henny Huisman gepresenteerde liveshow werd een half miljoen euro opgehaald voor de Leprastichting.

Eén van de Acht, destijds gepresenteerd door Mies Bouwman, hield in de jaren zeventig het Nederlandse publiek aan de buis gekluisterd en brak alle kijkcijferrecords. Henny Huisman vertelde eerder in een interview met De Telegraaf goede herinneringen te hebben aan de spelshow. "Wij hadden geen tv, maar mijn oma wel. We gingen dan op zaterdagavond, schoongewassen in onze pyjama's, jas erover, naar haar toe."

Eén van de Acht behoorde zaterdag tot de best bekeken programma's. Alleen het achtuurjournaal werd beter bekeken, met bijna 1, 7 miljoen kijkers. Ander populaire programma's zaterdag waren Dit was het Nieuws met ruim 1,1 miljoen kijkers en de registratie van de theatershow 'Spiksplinternieuw' van cabaretière Tineke Schouten, met enkele duizenden kijkers minder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen