Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Comedyfestival erkent schuld Theo Maassen-incident

Shownieuws

Het Amsterdam Comedy Festival voelt zich verantwoordelijk voor het mollen van een camera van een fotografe door Theo Maassen. Het gaat om een communicatiefout.

Het Amsterdam Comedy Festival neemt de verantwoordelijkheid op zich voor het incident waarbij Theo Maassen zaterdag de camera van een journaliste vernielde. De organisatie van het festival laat zondagmiddag weten dat niet goed is gecommuniceerd dat niet mocht worden gefotografeerd.

Maassen molde de camera van Spits-fotografe Ilvy Njiokiktjien omdat zij foto's maakte van zijn voorstelling, terwijl hij had aangegeven niet te willen worden gefotografeerd. Volgens de organisatie van het festival heeft geen van beide partijen schuld aan het incident, waarbij de vijftienduizend euro kostende camera van Njiokiktjien sneuvelde nadat Maassen het apparaat in de lucht had gegooid.

De festivalorganisatie was naar eigen zeggen ruim van tevoren op de hoogte van het feit dat Maassen tijdens zijn optredens niet wil worden gefotografeerd. "De organisatie erkent ook dat de communicatie hierover naar pers en publiek toe in gebreke is gebleven."

Zowel Maassen als Njiokiktjien meenden door deze communicatiefout volgens de organisatie allebei dat ze in hun recht stonden. De mensen achter het festival achten zich daarom verantwoordelijk voor het incident. "De organisatie betreurt ten zeerste wat er gebeurd is en zal er alles aan doen om tot een correcte schikking te komen met alle betrokken partijen." Wat er gebeurt met de aangifte wegens vernieling die de fotografe zaterdag indiende, is onbekend.

De optredens van Maassen die zondag op de tweede dag van het Comedy Festival in de hoofdstedelijke Melkweg gepland stonden, gaan gewoon door.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen