Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Kaiser Chiefs: wij zijn beter dan Oasis

Shownieuws

Kaiser Chiefs-zanger Ricky Wilson vindt zijn eigen band beter dan Oasis. Hij gelooft de band inmiddels verslagen te hebben wat betreft populariteit.

Kaiser Chiefs-zanger Ricky Wilson vindt zijn eigen band beter dan Oasis. Hij zegt in de Britse boulevardkrant The Sun te geloven dat de Kaiser Chiefs in Groot-Brittannië inmiddels populairder zijn dan de band van de gebroeders Gallagher.

Volgens Wilson heeft Oasis, dat in de jaren negentig wereldwijd hits scoorde als 'Wonderwall' en 'Don't look back in anger', te lang gewacht met een nieuwe plaat. De band komt deze zomer met een nieuw album, drie jaar na de vorige plaat 'Don't believe the truth'. "Muziek heeft zich ontwikkeld en ik denk dat wij de band zijn die de meeste muziekliefhebbers zien als de opvolger van Oasis."

Het tweede album van de Kaiser Chiefs, 'Yours truly, angry mob', stond vorig jaar bovenaan onder meer de Britse en de Nederlandse albumlijst. De single 'Ruby' van dat album bereikte de hoogste positie in singlelijsten in diverse landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen