Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins William met marine naar Caribisch gebied

Shownieuws

Prins William brengt de komende twee maanden bij de Britse marine gedeeltelijk door in de Cariben. De prins wordt gestationeerd aan boord van de HMS Iron Duke.

(Novum/AP) - Prins William brengt de komende twee maanden bij de Britse marine gedeeltelijk door in het Caribisch gebied. Dat heeft het Britse leger bekendgemaakt. De prins wordt vanaf maandag vijf weken gestationeerd aan boord van de HMS Iron Duke, een fregat dat onder meer wordt ingezet bij het opsporen van drugssmokkel in het gebied.

Zijn twee maanden bij de marine maken deel uit van Williams voorbereiding op het koningschap. De 25-jarige prins, die anderhalf jaar geleden na een opleiding aan de militaire academie Sandhurst werd bevorderd tot officier in het Britse leger, volgde eerder dit jaar een vier maanden durende opleiding tot piloot.

William, die na zijn vader prins Charles tweede is in de lijn van troonopvolging, treedt met zijn militaire opleiding in de voetsporen van zijn vader, zijn opa de hertog van Edinburgh en zijn overgrootvader prins Albert, die regeerde als koning George IV.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen