Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theo Maassen vernielt camera van fotografe

Shownieuws

Theo Maassen heeft zaterdag tijdens een optreden op het Amsterdam Comedy Festival een camera van een journaliste vernield. Hij wilde niet gefotografeerd worden.

Theo Maassen heeft zaterdagavond tijdens een optreden op het Amsterdam Comedy Festival een camera van een journaliste vernield. De cabaretier molde het toestel van fotografe Ilvy Njiokiktjien, omdat hij niet gefotografeerd wilde worden tijdens zijn optreden.

Maassen zou het verzoek bij de organisatie van het festival hebben neergelegd, maar Njiokiktjien, die voor het dagblad Spits werkt, zou hiervan niet op de hoogte zijn gebracht. Een ooggetuige verklaarde echter tegenover Novum Nieuws dat het publiek voorafgaand aan het optreden heel duidelijk werd verzocht geen foto's te maken.

Toen Njiokiktjien vanuit haar stoel in de zaal toch foto's maakte, liep Maassen de zaal in en pakte haar camera af. Vervolgens vroeg hij het publiek om via applaus te laten weten of zij vonden dat hij het apparaat kapot moest maken. Nadat er veel handen op elkaar gingen, gooide de cabaretier de camera in de lucht. Het toestel van vijftienduizend euro viel stuk op het podium.

De fotografe heeft onmiddellijk aangifte van vernieling gedaan. Maassen werd na zijn optreden door de politie meegenomen voor verhoor.

Njiokiktjien werd onlangs bij de uitreiking van de Zilveren Camera uitgeroepen tot talent van het jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen