Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse treedt op voor Mandela

Shownieuws

Amy Winehouse treedt volgende maand op tijdens het concert in Londen ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Nelson Mandela.

(Novum/AP) - Amy Winehouse treedt volgende maand op tijdens het concert in Londen ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Nelson Mandela. Onder het publiek van de veelbesproken zangeres zijn dan mogelijk belangrijke gasten: niet alleen Mandela zelf, maar ook de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en talkshowhost Oprah Winfrey komen naar de Britse hoofdstad.

De optredens voor Mandela vinden op 27 juni plaats in Hyde Park, drie weken voor diens verjaardag. De opbrengst gaat naar de stichting voor de bestrijding van aids van de oud-president van Zuid-Afrika. Behalve Winehouse treden onder meer Queen, Simple Minds en Leona Lewis op.

De 24-jarige zangeres staat deze zomer op verschillende muziekfestivals. Ze probeert zich meer op haar muziekcarrière focussen, in plaats van op haar roerige privéleven vol drank en drugs. Eerder deze maand werd ze nog gearresteerd en ondervraagd door de politie over videobeelden waarop te zien is hoe ze crack inhaleert. Ze wordt hiervoor niet vervolgd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen