Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie warmt stem op met moppen

Shownieuws

Lionel Richie heeft een speciaal ritueel voordat hij een podium beklimt. "Ik warm mijn stem op door moppen te vertellen en te lachen", vertelt de zanger.

Lionel Richie heeft een speciaal ritueel voordat hij een podium beklimt. "Ik warm mijn stem op door moppen te vertellen en te lachen", vertelt hij aan Novum Nieuws. "Daarna zoek ik de band op en dan zorgen we dat we elkaar raken. Zo creëren we een heerlijk gevoel dat we meenemen op het podium."

De 58-jarige Richie staat op 6, 7 en 9 september in het Arnhemse Gelredome met Symphonica in Rosso. De zanger wordt bijgestaan door onder anderen Guido's Orchestra, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis. Met Trijntje zingt de Amerikaanse artiest het speciaal voor de gelegenheid door John Ewbank geschreven nummer 'Face in the crowd'.

Ewbank, die vooral bekend is als vaste liedjesschrijver van Marco Borsato, was enorm zenuwachtig toen hij het nummer voor de eerste keer moest voorspelen voor de wereldster. "Ik vind het heerlijk dat hij zo nerveus was", lacht Richie. "Dat maakt hem menselijk. Ik ben Lionel Richie en als ik een zelfgeschreven nummer voor de eerste keer moet spelen voor mijn co-producer, trillen mijn handen nog steeds een beetje", beweert hij. "Het zweet breekt me dan uit. Voordat John begon, schraapte hij zijn keel en ik weet precies wat dat betekent."

Ook op het podium is Lionel nog altijd nerveus. "Als je daar geen last van hebt, gaat je optreden niet goed", stelt hij. "Als je een beetje de kriebels hebt, doe je beter je best. Dan gaat de adrenaline stromen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen