Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tenor Jorge Castro brengt ode aan majoor Bosshardt

Shownieuws

Jorge Castro brengt volgende week zondag een eerbetoon aan majoor Bosshardt. Hij zingt het 'Ave Maria' tijdens de uitreiking van de naar haar genoemde prijs.

Tenor Jorge Castro brengt volgende week zondag een muzikaal eerbetoon aan majoor Bosshardt. De in Nederland woonachtige Paraguayaanse zanger zingt het 'Ave Maria' tijdens de uitreiking van de naar de overleden majoor genoemde prijs in het Amsterdamse Krasnapolsky Hotel. Dat is vrijdag bekendgemaakt door de initiatiefnemer van de prijs, de stichting Nederland Positief.

De Majoor Bosshardt Prijs wordt jaarlijks op haar geboortedag 8 juni uitgereikt aan personen en stichtingen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de samenleving. Dit jaar gaat de onderscheiding naar Erica Terpstra en naar de Willeke Alberti Foundation, die optredens verzorgt voor ouderen en zieken.

Jorge Castro zong het 'Ave Maria' vorige maand nog tijdens het huwelijk van Frans Bauer. Hij trad eerder op met artiesten als Shirley Bassey, Frank Sinatra en Andrea Bocelli. In Nederland werd hij bekend door zijn imitatie van Luciano Pavarotti, waarmee hij in 1991 de Soundmixshow won.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen