Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse acteur Harvey Korman (81) overleden

Shownieuws

De komische acteur Harvey Korman is op 81-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan is bekend van tv-shows als The Danny Kaye Show en The Carol Burnett Show.

(Novum/AP) - De Amerikaanse komische acteur Harvey Korman is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Korman werkte vooral voor televisie, maar is ook bekend uit 'Blazing saddles'. In die film van Mel Brooks uit 1974 speelt hij de zonderlinge politicus Hedley Lamarr.

"Een wereld zonder Harvey Korman is een serieuzere wereld", zei regisseur Brooks donderdag. "Het was voor mij heel gevaarlijk om met hem te werken, want zodra we elkaar aankeken vielen we op de grond van het lachen."

Korman verwierf bekendheid als aangever in The Danny Kaye Show. Toen dat televisieprogramma in 1967 ophield te bestaan werd hij gevraagd voor The Carol Burnett Show, waarmee hij zijn roem definitief vestigde. Burnett en hij vormden een ijzersterk duo en toen Korman na tien seizoenen opstapte om zijn eigen televisieshow te gaan maken, was het snel gedaan met het programma.

Behalve in 'Blazing saddles' speelde Korman ook in de Brooks-films 'High anxiety', 'The history of the world Part I' en 'Dracula: dead and loving it'. Ook is hij te zien in twee Pink Panther-films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen