Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem van Gelder zingt favoriete zomerhits

Shownieuws

Jochem van Gelder heeft een album gemaakt met zijn favoriete zomerliedjes. Hij zingt Nederlandstalige bewerkingen van liedjes van onder anderen The Police.

Presentator Jochem van Gelder heeft een album gemaakt met zijn favoriete zomerliedjes. Op de cd 'Jochem pakt de koffers' zingt hij Nederlandstalige bewerkingen van liedjes van onder meer The Police, Creedence Clearwater Revival en Jimmy Cliff. "Nummers die mij vroeger meteen aanzetten om achter mijn drumstel te kruipen en mee te drummen", vertelt hij. "Noem het happy hits of niets-aan-de-hand-muziek."

De NCRV-presentator bracht een aantal jaren geleden 'Wild geraas' uit, twee cd's vol nieuwe Sinterklaasliedjes. Maar Van Gelder had een langgekoesterde wens om een album te maken met een langere adem. "Sinterklaas is natuurlijk maar een week of vier in Nederland en daarna is het weer gedaan met mijn cd's. Ik wilde nou eindelijk eens een album met liedjes maken dat langer mee kan", legt hij uit. "Het is een album voor het hele gezin, niet alleen voor kinderen. De ouders kennen de liedjes van vroeger en voor de kinderen is het nieuw en verfrissend."

Ondanks het succes van zijn vorige cd's beschouwt de 45-jarige presentator zichzelf niet als zanger. Als kind was hij al dol op zingen en muziek, dat dan weer wel. "Volgens mijn moeder ging ik ooit plat op de grond liggen bij een bepaalde kermisattractie, omdat daar een leuk lied op stond en ik dat absoluut af wilde luisteren. Zou mooi zijn als kinderen in Nederland straks massaal op de grond liggen bij een attractie omdat ze een liedje van mij af willen luisteren."

Op de eerste single 'De kamelen trein' is rapper Fouradi te horen. Ook De Sjonnies hebben hun medewerking verleend aan een van de liedjes op het album. Op 4 juni wordt de cd gelanceerd met een miniconcert van Van Gelder op de dijk in zijn woonplaats Boven-Leeuwen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen