Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jaap wint Gouden Kooi

Shownieuws

Jaap is donderdagavond als winnaar uit De Gouden Kooi gekomen. Hij neemt, na een verblijf van 451 dagen in de villa, ruim 1,3 miljoen euro mee naar huis.

Jaap is donderdagavond als winnaar uit De Gouden Kooi gekomen. De 25-jarige miljonair eindigde met de meeste kijkersstemmen en punten van de andere kandidaten. Hij neemt, na een verblijf van 451 dagen in de villa, een geldbedrag van ruim 1,3 miljoen euro mee naar huis. Brian, Huub en Amanda blijven met lege handen achter. Met de finale is een einde gekomen aan de langstlopende realitysoap ter wereld.

In de speech die Jaap mocht houden vlak voor het einde van de finale, beloofde hij de helft van zijn geldprijs over te maken aan het goede doel, als hij als winnaar uit de bus zou komen. Welke instelling mag rekenen op 675 duizend euro zal hij onthullen tijdens een persconferentie na afloop van de finale.

Vorige week mochten de bewoners elkaar al punten toekennen, die donderdag de helft van de einduitslag bepaalden. Claire kreeg tijdens de halve finale de meeste punten, maar koos nog voor de bekendmaking van de tussenstand eieren voor haar geld. De vrouw van Huub verliet de villa in Eemnes vrijwillig in ruil voor 25 duizend euro.

Jaap en Amanda maakten donderdag de meeste kans op de overwinning, met respectievelijk 24 en 23 punten die ze van hun tegenspelers hadden gekregen. Huub en Brian moesten het doen met tien en dertien punten. De stemmen die kijkers konden uitbrengen op hun favoriete kandidaat bepaalden tijdens de finale de uiteindelijk winnaar.

De realityshow, een idee van mediamagnaat John de Mol, ging in september 2006 van start op het toenmalige Talpa. In totaal verbleven negentien kandidaten in de luxueuze villa. Alleen Brian heeft de hele rit uitgezeten. Hij woonde 607 dagen lang in De Gouden Kooi. Vele bewoners verlieten het spel vrijwillig, werden weggestemd of werden gediskwalificeerd wegens het schenden van de regels. Zo kostte het gebruik van geweld Nathanael en Nena de kop.

Fans van het controversiële programma hoeven De Gouden Kooi niet lang te missen. De Mol maakte donderdag bekend dat er een tweede seizoen van de serie op stapel staat. Als zender RTL 5 de budgetten rond weet te krijgen, wil de producent volgende maand al beginnen met audities. In september moeten de nieuwe bewoners hun intrek nemen in de villa in Eemnes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen