Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie onder de indruk van Trijntje

Shownieuws

Lionel Richie is diep onder de indruk van Trijntje Oosterhuis. "Ze weet wie ze is en ze weet hoe ze klinkt", vertelt de Amerikaanse zanger aan Novum Nieuws.

Lionel Richie is diep onder de indruk van Trijntje Oosterhuis. "Ze weet wie ze is en ze weet hoe ze klinkt", vertelt de Amerikaanse zanger aan Novum Nieuws. "Ze zingt heel gecontroleerd en zo weet ik precies hoe ik tussen haar melodieën kan doorzingen. Dat zou niet lukken bij iemand die constant 'o', 'yeah' en 'okay' zingt."

De 58-jarige Richie staat op 6, 7 en 9 september in het Arnhemse Gelredome met Symphonica in Rosso. De zanger wordt bijgestaan door onder anderen Guido's Orchestra, Candy Dulfer en Trijntje, met wie hij het duet 'Face in the crowd' zingt. Het nummer, dat speciaal is geschreven door John Ewbank, werd donderdag voor het eerst voor het duo gespeeld door de songwriter.

"Het goede nieuws is dat we het een geweldig nummer vinden", lacht Richie. "Het slechte nieuws is dat we het nog helemaal niet gezongen hebben. We zitten echt nog in het beginstadium." De 35-jarige Oosterhuis is dolblij met de kans om met de wereldster een lied te zingen. "Het is voor mij een privilege om deze concertreeks met Lionel te doen", vertelt ze. "We moeten echt snel met zijn tweeën de opnamestudio in om samen te zingen."

Of 'Face in the crowd' ook op single verschijnt, is nog onduidelijk. "Het is nog te vroeg om daar iets zinnigs op te zeggen", vindt Lionel. "We hebben nog niets opgenomen, we hebben nog niet eens gerepeteerd." Oosterhuis voegt er aan toe dat ze eerst willen kijken hoe het nummer bij ze past als duet. "Het kost nog even tijd voor we kunnen bepalen of we het op single uitbrengen."

Oosterhuis en Richie zijn geen volslagen vreemden voor elkaar. "We hebben elkaar een jaar of negen geleden leren kennen bij een evenement van Pepsi, waarbij allemaal internationale artiesten waren", legt de zanger uit. "Achter de schermen liep ik een artiest tegen het lijf die zei: op een dag ben ik een grote ster." Trijntje lacht. "Het was meer dat ik zei dat ik een grote zangeres wilde worden. Sterrendom is niet zo belangrijk in Nederland."

De chemie is duidelijk aanwezig tussen het duo. "We zijn nog maar vier uur samen plus dat ene moment negen jaar geleden, maar voelt nu al vertrouwd", vertelt Richie. "De concerten zijn pas over vier maanden, maar als het nu al zo goed klikt, wordt de avond zelf helemaal één grote karaoke-avond."

Richie heeft nog iets bijzonders in petto voor de bezoekers van de 'Symphonica in Rosso'-concertreeks. "Ik zal Nederlands spreken tijdens mijn concerten", verklapt de zanger, die de Nederlandse taal 'een overtreding van alle regels die mijn zangleraar ooit heeft opgesteld' noemt. "Ik heb geen idee wat ik ga zeggen, maar ik moet en zal een woordje in jullie taal spreken. Kom naar de show om er getuige van te zijn en blijf vooral kalm."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen