Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ymre Stiekema (15) wint Dutch Model Award

Shownieuws

De vijftienjarige Ymre Stiekema sleepte donderdag de Dutch Model of the Year Award binnen. Het was de eerste keer dat het modellengala werd gehouden.

Tijdens de uitreiking van de Dutch Model Awards heeft de 15-jarige Ymre Stiekema de hoofdprijs in de wacht gesleept. Het kersverse model van het jaar kreeg de onderscheiding in het Amsterdamse Okura-hotel uitgereikt door couturier Sheila de Vries, die werkzaam is voor koningin Beatrix.

De jury heeft alle vertrouwen in het piepjonge model. "Wij hebben hoge verwachtingen van haar en denken nog veel van haar te horen in de internationale modewereld", luidde de motivatie. Stiekema eindigde vorige maand tijdens de internationale modellenwedstrijd Elite Model Look in Praag op de tweede plaats. Ze won hiermee een contract ter waarde van honderdduizend dollar.

Het Dutch Model Awards gala werd voor de eerste keer gehouden. Mode-ontwerper Percy Irausquin viel als Designer of the Year in de prijzen. Actrice Hanna Verboom werd bekroond met een Talent Award.

Couturier Frans Molenaar reikte een Style Award uit aan Holland's Next Top Model-winnares Kim Feenstra. Zij dankte haar overwinning volgens de jury aan haar 'onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen'. Het geplaagde model kwam eerder negatief in het nieuws omdat ze pinpasfraude had gepleegd en op 17-jarige leeftijd in een pornofilm speelde. Eind maart raakte ze in opspraak toen ze een meisje in een discotheek had aangevallen.

Het 40-jarige topmodel Frederique van der Wal kreeg een oeuvreprijs uitgereikt uit de handen van model Wendy Dubbeld. "Frederique van der Wal heeft met haar natuurlijke schoonheid het hoogst haalbare gehaald in haar internationale modellencarrière", liet de jury weten. "Zij is voor Nederland een waar stijlicoon en haar talent moeten wij koesteren."

De onderscheiding voor de winnaars en winnaressen is ontworpen door Marlies Katy Smit. Ze maakte een creatie van zeven ringen bekroond met een blauwe aquamarijn met inscriptie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen