Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe filmversie van 'Fame' in de maak

Shownieuws

Een nieuwe filmversie van 'Fame' is in de maak. De rolprent, die nog gedraaid en gecast moet worden, is gekocht door filmdistributeur RCV en komt uit in 2009.

Een nieuwe filmversie van 'Fame' is in de maak. Dat maakt filmdistributeur RCV bekend, die de rechten in Cannes heeft gekocht en de film naar Nederland brengt. De film, die nog gecast moet worden, is een remake van de versie uit 1980 en moet volgend jaar in première gaan. De nieuwe 'Fame' wordt omschreven als 'een eigentijdse versie van de succesmusical uit de jaren '80'.

Het script van de film over een dansacademie wordt neergepend door Allison Burnett, die ook het scenario schreef van de thriller 'Untraceable'. Regisseur is Kevin Tancharoen, die eerder als choreograaf werkte op de set van de dansfilm 'You got served'.

'Fame' staat nu in Nederland als musical in de theaters. De mannelijke hoofdrol wordt vertolkt door Jim Bakkum. De rol van Carmen wordt gedeeld door Cystine Carreon en Jims vriendin Bettina Holwerda.

RCV gaat meer films in Nederland uitbrengen, zo maakt de filmdistributeur dinsdag bekend. Zo verschijnt er een 3D-remake van de horrorfilm 'My bloody valentine' en brengt RCV 'Disaster movie' naar Nederland, een parodie van de hand van de mannen van 'Epic movie' en 'Date movie'. RCV distribueert ook het vervolg op 'Point break' van regisseur Jan de Bont en de Madonna-documentaire 'I am because we are'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen