Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André Rieu staat met schaatskampioenen op ijs

Shownieuws

André Rieu staat met twee wereldkampioenen kunstrijden op te treden in de Amsterdam Arena. Hij werkte al eerder samen met Aljona Savchenko en Robin Szolkowy.

André Rieu heeft twee wereldkampioenen kunstschaatsen uitgenodigd om tijdens zijn concerten een show weg te geven. In het decor van onder meer de twee optredens in de Amsterdam Arena is een schaatsbaan verwerkt waarop Aljona Savchenko en Robin Szolkowy een kür rijden. Dat meldt het management van de muzikant.

Het Duits/Oekraïense schaatsduo luistert niet alleen de Amsterdamse concerten van 27 en 28 juni op, maar ook de optredens in Leipzig en Brussel. Rieu kijkt ernaar uit om op het ijs te staan met de twee, met wie hij al eerder optrad. "Ik vind het een eer om weer met hen te mogen werken. In 2006 hebben ze in Wenen prachtig geschaatst op 'My heart will go on'", zegt Rieu. "Ik ben dan ook enorm trots dat ze weer meedoen."

Savchenko en Szolkowy werden in maart tijdens de wereldkampioenschappen kunstrijden eerste in de categorie paarrijden. Ze zijn niet de enige schaatstoppers die acte de présence geven bij Rieus 'World stadium tour'-concerten. Ook het Oekraïense duo Tatiana Volosozhar en Stanislav Morozov, dat in januari vierde werd op het EK, is van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen