Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook autochtonen gratis naar Zwarte Cross

Shownieuws

De openingsvrijdag van de Zwarte Cross op 25 juli is gratis voor iedereen. De gratis zaterdag voor allochtonen heeft de organisatie laten vervallen.

Niet alleen allochtonen mogen gratis naar het Zwarte Cross Festival. Ook autochtonen kunnen hun portemonnee thuislaten. Op de openingsavond op vrijdag 25 juli kunnen zowel muziekliefhebbers met een Nederlands als een buitenlands paspoort gratis naar binnen, zo heeft de festivaldirectie donderdag bekendgemaakt.

Vorige maand kondigde de organisatie aan dat allochtonen tijdens het driedaagse festival op zaterdag voor niets het terrein in Lichtenvoorde op mochten. Deze gratis zaterdag is nu komen te vervallen in ruil voor vrije toegang voor iedereen op vrijdag.

Met de wijziging wil de organisatie van het festival critici de wind uit de zeilen nemen. Volgens de organisatoren zijn vorige maand naast positieve reacties ook veel negatieve geluiden binnengekomen. Een tiental mensen zou een klacht hebben ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Met de oorspronkelijke actie wilde het Zwarte Cross Festival een antwoord bieden aan de 'dreigende stigmatisering van het integratiedebat'. Dit jaar treden onder anderen Beef, Moke, Leaf, Normaal en VanVelzen op. Ook Jovink en de Voederbietels, de initiatiefnemers van het festival, zijn van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen