Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Getuige herkent vriendin in seksvideo R. Kelly

Shownieuws

Een vriendin van het meisje in de seksvideo van R. Kelly heeft haar vriendin herkend. Kelly zou het filmpje met het meisje hebben gemaakt.

(Novum/AP) - Een jeugdvriendin van het vermeende slachtoffer in de misbruikzaak tegen R. Kelly heeft haar vriendin herkend in de seksvideo die de zanger met het meisje zou hebben gemaakt. De 24-jarige Simha Jamison, die woensdag als getuige werd opgeroepen in de zaak, verklaarde dat zij ruim tien jaar bevriend was met het vermeende slachtoffer.

Jamison en haar vriendin bezochten de r&b-ster regelmatig in zijn opnamestudio en op een basketbalveld in Chicago, zo verklaarde ze tijdens de zitting. De meisjes waren destijds 12 jaar. Ook zouden de meisjes het huis van Kelly hebben bezocht, waar volgens autoriteiten het filmpje zou zijn opgenomen.

Advocaten van Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet, zijn van plan om de getuige ook te ondervragen in de zaak, die deze week is begonnen. Het vermeende slachtoffer ontkent het meisje in de video te zijn.

In de 27 minuten durende video, die zes jaar geleden werd ontdekt, is te zien hoe een man seks heeft met een jong meisje. Volgens aanklagers is de man in de video R. Kelly en zou het meisje op de video, die ergens tussen 1 januari 1998 en 1 november 2000 werd geschoten, mogelijk pas 13 jaar zijn.

De r&b-ster heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik waarvan hij naar aanleiding van de vondst van de video wordt verdacht. Als R. Kelly, die hits scoorde als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hands of time', schuldig wordt bevonden, kan hij tot een celstraf van vijftien jaar worden veroordeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen