Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lionel Richie doet duet met Trijntje Oosterhuis

Shownieuws

Lionel Richie neemt een duet op met Trijntje Oosterhuis als titelsong voor Symphonica in Rosso. Het nummer 'Face in the crowd' is geschreven door John Ewbank.

Lionel Richie neemt een duet op met Trijntje Oosterhuis als titelsong voor Symphonica in Rosso. Het nummer 'Face in the crowd' is geschreven door John Ewbank en is een 'hoopvol nummer over het geloof in de liefde'. Dat meldt The Entertainment Group, die de concertreeks op 6, 7 en 9 september op de planken brengt in het Gelredome.

Of het nummer ook wordt uitgebracht als single is nog onduidelijk. Ook is nog onbekend wanneer het nummer wordt opgenomen en of er een videoclip wordt gemaakt. Richie vloog woensdag naar Nederland, waar hij nog tot vrijdag druk is met promotiewerkzaamheden.

Richie verheugt zich op de samenwerking met de Nederlandse artieste. "Ik ben enorm onder de indruk van de stem van Trijntje en vind het geweldig dat ik het prachtige 'Face in the crowd' met haar zing", stelt hij in een verklaring. Oosterhuis voelt zich vooral vereerd. "Lionel heeft in zijn lange en indrukwekkende carrière maar weinig duetten gedaan", zegt ze.

In het Gelredome wordt de 58-jarige Richie, bekend van hits als 'Hello' en 'All night long', vergezeld door Oosterhuis en Candy Dulfer. Het concert op 9 september, het eerste dat werd aangekondigd, is zo goed als uitverkocht. Voor 6 en 7 september zijn nog kaarten verkrijgbaar.

In maart werd bekend dat Richie is gestrikt voor de populaire concertreeks. In vorige jaren zetten Marco Borsato en Paul de Leeuw het Arnhemse voetbalstadion op stelten. Net als Richie werden de twee Nederlandse artiesten muzikaal begeleid door Guido's Orchestra.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen