Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Cook wint American Idol

Shownieuws

David Cook heeft woensdagavond de finale gewonnen van American Idol. De barman versloeg zijn concurrent David Archuleta in het zevende seizoen van de show.

(Novum/AP) - David Cook heeft woensdagavond de finale gewonnen van American Idol. De 25-jarige barman versloeg zijn 17-jarige concurrent David Archuleta met zijn vertolking van nummers van de bands U2 en Collective Soul. George Michael, Bryan Adams en Donna Summers waren te gast in de finale van de zevende editie van de show.

Sinds het begin van de show in januari klaagden Amerikaanse kijkers en critici over een gebrek aan spanning en sensatie, wat zijn weerslag had op de kijkcijfers. Tegen het einde van het seizoen wist American Idol het publiek toch weer te boeien. Tijdens de finale werden 97 miljoen stemmen uitgebracht op de twee finalisten. Vorig jaar bleef de teller hangen op 74 miljoen.

Na de voorgaande seizoenen bouwden winnaressen Kelly Clarkson en Carrie Underwood een succesvolle carrière op. Winnaars als Fantasia Barrino en Taylor Hicks wisten hun winst niet te consolideren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen