Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sekstape getoond in ontuchtzaak R. Kelly

Shownieuws

Juryleden in de zaak tegen R. Kelly hebben het filmpje bekeken waarop te zien zou zijn hoe de zanger seks heeft met een minderjarige. Kelly keek mee.

(Novum/AP) - Enkele uren na aanvang van de ontuchtzaak tegen R. Kelly hebben de juryleden het filmpje bekeken waarop te zien zou zijn hoe de zanger seks heeft met een minderjarig meisje. De 41-jarige Kelly keek via een monitor op het beklaagdenbankje mee naar de 27 minuten durende video.

Op de video, die zes jaar geleden werd ontdekt, is te zien hoe een man seks heeft met een jong meisje, dat een ketting met een kruisje draagt. Aan het begin geeft de man, die volgens aanklagers R. Kelly is, de jonge vrouw geld, waarop ze hem bedankt. De man spreekt op fluistertoon, terwijl het meisje de man met 'daddy' aanspreekt. Vervolgens danst de vrouw, terwijl de man uit beeld is. Terwijl ze danst, urineert ze. Aan het einde van de video plast de man over het meisje heen.

Volgens de aanklagers was het meisje in de video mogelijk pas 13 jaar toen het filmpje ergens tussen 1 januari 1998 en 1 november 2000 werd geschoten. Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet, heeft altijd ontkend dat hij de man in de video is. Ook de nu 23-jarige vrouw die volgens aanklagers op het filmpje te zien is ontkent dat zij het meisje is in de video.

Openbaar aanklager Shauna Boliker liet weten dat het vermeende slachtoffer niet wordt gevraagd te getuigen. Ze weigerde uit te leggen waarom de vrouw geen verklaring hoeft af te leggen. Sam Adam, de advocaat van de r&b-ster, denkt het antwoord daarop te hebben. "Zij is niet het meisje op de video."

Adam liet weten dat de video volgens hem niet meer dan een kopie van een kopie van een kopie is. Hij wees erop dat zelfs de FBI niet kon bewijzen dat de man in het filmpje R. Kelly is. Voordat de video werd afgespeeld, toonde Adam een foto van de rug van Kelly, waarop een moedervlek te zien is. Hij vroeg de jury in de video te zoeken naar de moedervlek. "Er zit geen moedervlek", liet hij weten. "Robert is niet de man op de video."

De r&b-ster heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik waarvan hij naar aanleiding van de vondst van de video wordt verdacht. Als R. Kelly, die hits scoorde als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hands of time', schuldig wordt bevonden, kan hij tot een celstraf van vijftien jaar worden veroordeeld.

R. Kelly raakte eerder in opspraak omdat hij naar verluidt in 1994 in het huwelijksbootje stapte met r&b-zangeres Aaliyah. Kelly kende de inmiddels overleden zangeres al sinds haar twaalfde jaar en produceerde haar debuutalbum met de veelzeggende titel 'Age ain't nothing but a number'. Volgens geruchten loog de bruid over haar leeftijd. Ze zou gezegd hebben dat ze 18 jaar was, terwijl ze eigenlijk nog maar 15 was. Het huwelijk zou kort daarop ongeldig zijn verklaard. De zanger heeft het vermeende huwelijk altijd ontkend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen