Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jake Gyllenhaal speelt 'Prince of Persia'

Shownieuws

Jake Gyllenhaal heeft de hoofdrol bemachtigd in 'Prince of Persia', een verfilming van het gelijknamige computerspel. Mike Newell is de regisseur.

Jake Gyllenhaal heeft de hoofdrol bemachtigd in 'Prince of Persia', een verfilming van het gelijknamige computerspel. Dat meldt filmvakblad Variety. De film, die wordt geproduceerd door Disney, moet volgend jaar zomer in de bioscoop draaien. Mike Newell, eerder verantwoordelijk voor 'Harry Potter and the goblet of fire', neemt de regie voor zijn rekening.

De opnamen van 'Prince of Persia' beginnen in juli in Marokko en Londen. Het verhaal draait om prins Dastan, die leeft in het Perzische rijk van de zesde eeuw na Christus. Hij probeert samen met een knappe prinses, gespeeld door Gemma Arterton, de snode plannen te stoppen van een gemene edelman.

'Prince of Persia' werd in 1989 voor het eerst uitgebracht als computerspel door Ubisoft. Het avonturenspel kreeg zes keer een vervolg. Later dit jaar staat het achtste deel in de populaire reeks gepland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen