Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oerlemans gooit hoge ogen in nieuwe Quote-lijst

Shownieuws

Reinout Oerlemans staat op de derde plaats van de Quote 100% Selfmade. Dat is een lijst met jonge rijke ondernemers die hun fortuin eigenhandig hebben vergaard.

Reinout Oerlemans staat op de derde plaats van de Quote 100% Selfmade, een nieuwe lijst met rijke ondernemers van onder de 40 die hun fortuin eigenhandig hebben vergaard. Dat heeft het zakenblad woensdag bekendgemaakt. Volgens Quote heeft de oprichter van tv-productiebedrijf Eyeworks een kapitaal opgebouwd van tachtig miljoen euro.

In de lijst komen vele BN'ers voor, onder wie ook dj Tiësto, die op nummer 25 staat met een geschat vermogen van achttien miljoen euro. Frans Bauer staat drie plaatsen lager met een miljoen minder. Jan Smit moet het doen met een vermelding op nummer 84. De Volendamse volkszanger heeft volgens Quote een slordige zes miljoen euro bij elkaar gezongen.

Ook Nederlandse topmodellen doen het goed. Doutzen Kroes en Yfke Sturm bekleden de 81e en 85e positie. Beiden zijn volgens het maandblad goed voor zes miljoen euro. De eerste plaats in de lijst wordt niet bekleed door een BN'er. Maasbert Schouten, die zijn geld verdient in de kredietverlening, staat bovenaan met een geschat vermogen van 334 miljoen euro.

De Quote 100% Selfmade neemt de plaats in van de Quote 500 Junior. Anders dan voorheen zijn alleen Nederlanders geselecteerd die hun fortuin onafhankelijk van hun ouders hebben verworven. In de nieuwe editie van Quote, die vanaf donderdag in de winkel ligt, is ook een speciaal lijstje opgenomen met rijke lieden die hun miljoenen deels meekregen van thuis.

De nieuwe lijst is een aanvulling op de jaarlijkse Quote 500, waarin de vijfhonderd rijkste Nederlanders worden vermeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen