Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind niet in finale Songfestival

Shownieuws

Hind heeft met haar lied 'Your heart belongs to me' Europa niet kunnen overtuigen. Ze staat zaterdag 24 mei niet in de van het 53e Eurovisie Songfestival.

Voor de vierde keer op rij is het Nederland niet gelukt een plek te veroveren in de finale van het Eurovisie Songfestival. Hind bleek dinsdagavond in de eerste halve finale van het 53e Songfestival onvoldoende in de smaak te vallen. Haar lied 'Your heart belongs to me' behoorde niet tot de tien favoriete liedjes.

Hind kwam als vijftiende act met drie achtergrondzangeressen en twee dansers het podium op. De 23-jarige Nederlandse zangeres van Marokkaanse afkomst zong, gekleed in een blauwe jurk afgezet met glitters van couturier Mart Visser, vol overtuiging. Maar het mocht niet baten.

Ook onze Vlaamse buren behaalden met de groep Ishtar geen finaleplek. Landen die zaterdag wel naar de finale in Belgrado zijn Griekenland, Roemenië, Bosnie-Herzegovina, Finland, Rusland, Israël, Azerbeidjan, Armenië, Polen en Noorwegen.

Negen van de in totaal negentien liedjes werden gekozen via zogenoemde televoting. Finaleplek nummer tien werd bepaald door een vakjury.

Donderdag strijden opnieuw negentien landen voor een felbegeerde plek in de finale. Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, de vier grote geldschieters van het festival, hebben zoals ieder jaar weer een vaste plek in de finale. Ook Servië, die het festival vorig jaar won, was verzekerd van een finaleplek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen