Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eastwood ziet in Jolie een 'Dirty Harriet'

Shownieuws

Clint Eastwood ziet in Angelina Jolie wel een 'Dirty Harriet'. Dat zei hij gekscherend toen werd gevraagd of hij zich aan een nieuwe 'Dirty Harry' zou wagen.

(Novum/AP) - Clint Eastwood grapte tijdens een persconferentie in Cannes dat hij in Angelina Jolie een goede vrouwelijke versie van Harry Callahan, het filmpersonage uit de film 'Dirty Harry', ziet. "Dan noemen we de film Dirty Harriet, en dan laten we de 'Tomb raider' haar spelen", zei de 77-jarige regisseur dinsdag over zijn collega tijdens het vraaggesprek op het filmfestival.

Hij drukte tevens de geruchten de kop in dat hij de rol ooit nog zou spelen. "Dirty Harry zou op mijn leeftijd absoluut niet meer op een politiebureau rondlopen", zei Eastwood gekscherend. "Dus het gaat niet gebeuren."

Jolie, die de titelheld vertolkt in de 'Tomb raider'-films, nam plaats naast de regisseur om samen de film 'Changeling' te promoten, die tijdens het festival in première ging. De film draait om het waargebeurde verhaal van een vrouw wier zoontje vermist raakt. Het jongetje keert terug, maar de vrouw gelooft niet dat het haar zoon is. De film dingt mee naar de felbegeerde Gouden Palm, die ter afsluiting van het festival wordt uitgereikt.

De klassieker 'Dirty Harry' wordt door filmmaatschappij Warner Bros. op het filmfestival van Cannes gepresenteerd, naast een aantal andere klassiekers. De films worden opnieuw uitgebracht, onder meer in het high definition-formaat Blu-ray, waarvan verwacht wordt dat het de dvd naar de kroon gaat steken.

'Dirty' in de titel zou Jolie eer aan doen. De zwangere actrice werd topless gefotografeerd op het balkon van haar verblijfsplaats in Cannes, toen ze zich probeerde om te kleden. De Duitse krant 'Bild' publiceerde de foto's maandag op de website.

De actrice was niet alleen ter promotie van 'The changeling' in Cannes, maar ze heeft haar stem ook verleend aan de animatiefilm 'Kung fu panda'. In september is de actrice ook nog te zien in de actiefilm 'Wanted'. Ze heeft aangegeven waarschijnlijk in Frankrijk te blijven totdat ze is bevallen van de tweeling waar ze zwanger van is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen