Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind begrijpt waarschuwingsbrief voor homo's

Shownieuws

Hind kan enigszins begrip opbrengen voor een brief die voor homohaat in de straten van Belgrado waarschuwt. Daphne Bunskoek is het er niet mee eens.

Hind kan begrip opbrengen voor een brief die homo's waarschuwt voor homohaat in de straten van Belgrado tijdens het Eurovisie Songfestival. "We zijn toch een beetje te gast in een land, dus misschien moeten we ons enigszins aanpassen", zei de zangeres in RTL Boulevard.

De waarschuwing werd in de aanloop naar de halve finale verspreid met het oog op extreem rechtse jongeren die berucht zijn om het in elkaar slaan van homo's. Songfestival-verslaggever Cornald Maas zou hebben laten weten dat de brief amper in Belgrado is opgepikt. Uitbundige homoseksuelen blijken zich bovendien amper zozeer op het terrein van het Songfestival te begeven.

De kansen van Hind, die dinsdagavond in de halve finale staat van het Songfestival, lijkt Maas niet erg hoog in te schatten. Het verhaal gaat dat de repetities dinsdagmiddag niet erg goed gingen. De vakjury, die een act door laat gaan naar de finale op zaterdag, zou haar keuze mogelijk hierdoor laten bepalen. Als die daadwerkelijk slecht ging, dreigt Hind volgens Maas naast het net te vissen.

Hind neemt het met haar nummer 'Your heart belongs to me' dinsdagavond in de halve finale op tegen achttien andere landen. Tien acts verdienen een plekje in de finale. Vorig jaar wist Nederland zich niet door de voorrondes heen te slaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen