Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rik van de Westelaken waant zich op kermis

Shownieuws

Nieuwslezer Rik van de Westelaken is niet erg positief over de acts van het Songfestival. Hij vindt de bijdragen dit jaar slechter en vreemder dan ooit.

Rik van de Westelaken, presentator van het NOS-programma Hind in Belgrado, is niet erg positief gestemd over de acts die hij aantreft bij het Eurovisie Songfestival. "Het lijkt wel kermis in Belgrado", constateert hij op het NOS-Songfestivalweblog. "Het songfestival was altijd al een ratjetoe van rariteiten, dit jaar lijken de bijdragen slechter en vreemder dan ooit."

Voor de 37-jarige nieuwslezer is het de vraag of Hind dinsdagavond de halve finale overleeft. "Ze zal opvallen met haar geweldige stem en haar goede uitstraling. En als de Oost-Europese landen niet op haar stemmen, is er altijd nog een vakjury die Nederland naar de finale kan sturen."

De concurrentie van Hind vindt Van de Westelaken een farce. "Zo heeft een meisje uit Griekenland een uitklapbare tuin bij zich, de jongen van Rusland heeft een ijsbaan meegenomen waarop hij nogal pathetisch een ballade zingt", schrijft hij. "De dame van Bosnië met spinnenwebhaar zit op een schommel en Letland lijkt wel compleet gek geworden met drie vals zingende komieken en drie gogo-danseressen."

De halve finale zal dinsdagavond uitwijzen of Hind zich kwalificeert voor de finale, die zaterdag in Belgrado wordt gehouden. De Nederlandse zangeres vertolkt het nummer 'Your heart belongs to me' in een jurk die ontworpen is door Mart Visser.

Van de negentien landen die in de halve finale staan, gaan er negen door stemmen van kijkers naar de finale. Een act wordt door een vakjury gekozen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen