Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tina Turner volgend jaar in Gelredome

Shownieuws

Tina Turner komt volgend jaar op 21 maart naar Nederland. De zangeres staat in het Arnhemse Gelredome. Het is de eerste keer in negen jaar dat ze hier komt.

Tina Turner staat op 21 maart eenmalig in het Arnhemse Gelredome. De soulzangeres doet Europa aan na haar Amerikaanse tournee, die in oktober begint en in december afloopt. Dat heeft concertorganisator Mojo dinsdag bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het concert start op 31 mei.

Het is de eerste keer in negen jaar dat de achtvoudig Grammy-winnares weer naar Nederland komt. De zangeres treedt ook op 22 en 23 januari op in het Antwerpse sportpaleis en staat verder op het podium in Wenen, Londen en Manchester.

De laatste tournee van Turner, waarvoor ze in 2000 naar Europa afreisde, werd door het Amerikaanse muziekvakblad Pollstar verkozen tot meest succesvolle concertreeks van dat jaar.

Begin februari ontstond nog een kleine rel rond de 68-jarige Turner tijdens de Grammy Awards. Ze deelde het podium met Beyoncé, die haar voor hun gezamenlijke optreden als The Queen aankondigde. Daarmee haalde ze echter de woede op de hals van souldiva Aretha Franklin, die in het publiek zat. Franklin, die zelf bekendstaat als the Queen of Soul, noemde de uitspraak van Beyoncé een 'goedkope manier om onrust te stoken'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen