Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Indiana Jones' stemt BN'ers nostalgisch

Shownieuws

Het vierde deel van 'Indiana Jones' was voor veel sterren weer als vanouds. De film, met Harrison Ford in de hoofdrol, draait vanaf donderdag in de bioscoop.

De première van het vierde deel van 'Indiana Jones' in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski betekende voor veel sterren een feest der herkenning. "Ik zat weer helemaal in mijn pyjama als kind op de bank", vertelde presentatrice Monique Sluyter maandagavond aan Novum Nieuws. "De film is geschikt voor kinderen, het is niet te eng voor ze. En voor volwassenen is het weer helemaal zoals vroeger."

Minister van Cultuur Ronald Plasterk was een van de weinigen die zich aan de avontuurlijke dresscode had gehouden. Met het hele gezin bezocht hij de première over de filmheld, compleet met Indiana Jones-hoeden op. "Ik vond het mooi en weer meer over de top dan de vorige delen van twintig jaar geleden", zegt hij. "Echt een lekkere film."

'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' neemt de kijker mee naar 1957, negentien jaar nadat Harrison Ford als dr. Jones zijn laatste avontuur beleefde in 'Indiana Jones and the Last Crusade'. Hij wordt ingeschakeld om een mysterieuze kristallen schedel op te sporen die door Russische spionnen is gestolen.

De filmheld neemt het op tegen hun leider Irina Spalko, gespeeld door Cate Blanchett. Jones krijgt hulp uit onverwachte hoek: van zijn ex-geliefde Marion Ravenwood en de jonge avonturier Mutt, vertolkt door Shia LaBeouf.

De Steven Spielberg-productie bevat een sciencefiction-element waar niet iedereen over te spreken was. "Het ET-effect had voor mij niet zo gehoeven", zegt zanger Bastiaan Ragas. "Maar ik vond Indiana Jones fantastisch, ik vond Harrison Ford geweldig en ik vond de comeback van Marion Ravenwood en de introductie van Young Indiana Jones ook fantastisch."

'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' draait vanaf donderdag in de bioscoop. De film beleefde zondag de wereldpremière op het Filmfestival van Cannes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen