Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ferdi Bolland werkt aan Twinzz Kidzz

Shownieuws

Ferdi Bolland is druk bezig met het ontwikkelen van een kinderversie van de zangcompetitie Twinzz. "Het staat letterlijk nog in de kinderschoenen", vertelt hij.

Ferdi Bolland is druk bezig met een kinderversie van de zangcompetitie Twinzz. "We kregen voor Twinzz veel aanmeldingen van kinderen van 11 of 12 jaar", vertelt de muziek- en tv-producent. "Het staat letterlijk nog in de kinderschoenen, maar ik geloof heilig in het concept. Ik heb het aan mijn dochters van 8 en 10 voorgelegd en ook zij waren enthousiast."

Of Twinzz Kidzz in Nederland te zien zal zijn, kan Bolland nog niet zeggen. "Maar we zijn in gesprek met verschillende landen", zegt hij. "Bij de finale van Twinzz waren bijvoorbeeld producenten uit Turkije aanwezig." Donderdagavond werd in de finale van het Tros-programma bekend dat de drie eeneiige tweelingen Nina en Laura, Rick en Bob en Daniëlle en Maybritt de band Twinzz vormen. De eerste single 'De eerste dag (van de rest van je leven)' is inmiddels al te koop.

Juryvoorzitter Bolland, die Twinzz bedacht en opzette, heeft er alle vertrouwen in dat ook de 'volwassen' versie van het programma de landsgrenzen over gaat. "Als het ons lukt om met zo'n kleine populatie talentvolle tweelingen te vinden, dan moet dat in veel andere landen helemaal geen probleem zijn." Met welke landen de producent in gesprek is, wil hij nog niet verklappen.

De 51-jarige producent is al een eind op weg met het schrijven van het debuutalbum voor de band Twinzz. Of die plaat ooit in de winkel zal liggen, is nog onduidelijk. "Dat hangt af van hoe goed de eerste twee singles het doen", legt Bolland uit. De tweede single van het zestal verschijnt in september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen