Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jurylid Do haalt neus op voor Nederlandse X-factor

Shownieuws

Zangeres Do is vanaf oktober te zien in de Vlaamse versie van X-Factor. Maar dit betekent niet dat ze ook in de Nederlandse jury plaats zou willen nemen.

Dat Do dit najaar te zien is in de Vlaamse versie van X-Factor, betekent niet dat ze ook staat te springen om in de jury van het Nederlandse equivalent plaats te nemen. "Er is toch een groot verschil tussen de programma's", vertelt de zangeres. "In de Nederlandse versie worden deelnemers vaak persoonlijk beledigd en afgerekend op hun uiterlijk."

De 26-jarige Dominique van Hulst houdt niet van die beledigende praktijken. Toch vreest ze dat de Belgen haar juist een harde tante vinden. "Ik ben natuurlijk een Nederlandse", zegt de blondine. "En wij zijn toch veel directer." Er zitten al twee draaidagen op en Do amuseert zich kostelijk. "Het is gewoon een erg leuk concept. Het is niet alleen beoordelen, maar uiteindelijk ook coachen."

Naast Do in de jury zitten Clouseau-lid Kris Wauters en Maurice Engelen, beter bekend van de dance-act Praga Khan. "De muziekstijl van Maurice is niet echt mijn ding", verklapt Do. "Het is echt een schatje, maar toen ik zijn muziek hoorde dacht ik echt: wat is dit?" Ondanks hun uiteenlopende interesses vindt de Nederlandse het 'supergezellig' in de jury bij de zuiderburen.

Vanaf oktober is de zangeres te bewonderen op de Belgische televisiezender VTM. In Nederland heeft Do vorige week een duet uitgebracht met haar vriendin Inge van Kemenade. De single heet 'On the topshelf'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen