Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeroen Krabbé speelt zendeling Albert Schweitzer

Shownieuws

Jeroen Krabbé speelt de rol van Albert Schweitzer in een film over de Duitse zendeling, theoloog en filosoof. Voor de opnamen vertrekt hij naar Zuid-Afrika.

Jeroen Krabbé speelt de rol van Albert Schweitzer in een film over de Duitse zendeling, theoloog en filosoof. Dat vertelde de filmster maandag in RTL Boulevard. De acteur werd gevraagd voor de Engels-Duitse coproductie toen hij onlangs in Londen was voor de opnamen van de BBC-serie Midsomer Murders.

Voor de opnamen van de biopic vertrekt de 63-jarige Krabbé in juni voor twee maanden naar Zuid-Afrika. Schweitzer werkte begin vorige eeuw als arts in het tegenwoordige Gabon, waar hij in 1965 op 90-jarige leeftijd overleed. In 1953 kreeg hij de Nobelprijs voor de vrede voor zijn filosofische theorieën.

De producenten van de film hebben voor de vrouwelijke hoofdrol al twee internationale sterren op het oog: Isabella Rosselini en Barbara Hershey. "Ik ben voor 51 procent voor Rosselini", zei Krabbé, die via een telefoonverbinding te gast was in het showbizzprogramma. "Ik heb al vijf films met haar gemaakt." Krabbé speelde met de Italiaanse actrice in producties als 'Left luggage' en 'The sky is falling'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen