Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Do laat vriendin schitteren

Shownieuws

Dominique van Hulst heeft een duet opgenomen met haar vriendin, de nog onbekende zangeres Inge van Kemenade. "Zij moet zich even helemaal de ster voelen".

Dominique van Hulst heeft een duet opgenomen met een vriendin, de nog onbekende zangeres Inge van Kemenade. "Zij moet zich even helemaal de ster voelen", laat Do, zoals haar artiestennaam luidt, weten aan Novum Nieuws. "Het draait hier helemaal niet om mij." Het duet van de twee vriendinnen heet 'On the topshelf' en is al te koop.

Do werkt niet elke dag samen een nog onbekende artieste. "Normaal had ik het niet gedaan", bekent de 26-jarige zangeres. "Maar omdat ik Inge zo graag mag, dacht ik: dit moet ik gewoon doen." De beslissing om een duet op te nemen ontstond op een feestje, waar Do onder de indruk raakte van de 44-jarige Brabantse, die haar droom om zangeres te worden eindelijk wilde verwezenlijken. "Ik was zo geraakt door haar persoonlijkheid", vertelt Do. "Zij heeft een hart van goud."

Van Kemenade is niet geheel onbekend in Nederland. Ze is een zakenvrouw met een eigen sportwinkelketen, Topshelf. Deze naam komt terug in de titel van haar eerste single. Voor iemand die op zakelijk gebied alles voor elkaar lijkt te hebben, is het soms best moeilijk om weer helemaal opnieuw te beginnen. "Ik heb ook pianoles genomen", onthult Inge. "Maar af en toe kan ik de boeken wel door de kamer gooien."

Do heeft zich bij het hele project op de achtergrond gehouden. Dat was niet moeilijk voor de ervaren zangeres. "Ik vond het juist ontzettend leuk", stelt ze. "Het was heel gezellig, gewoon twee vriendinnen die lekker gek gaan doen in de studio." Do hoopt op succes voor haar vriendin. "Dat zou ik echt leuk vinden voor haar." De jonge zangeres denkt wel dat het lied potentie heeft. "Het is een ontzettend fris en vrolijk liedje."

Inge liet zich tijdens de opnamen van de single niet onzeker maken door de stem van Do. "Do en ik weten elkaars kwaliteiten te respecteren", vertelt Inge, die haar act Divalicious noemt. "Maar deze naam moet je niet te serieus nemen. Het is juist humoristisch bedoeld." Over de samenwerking met haar vriendin is ze erg te spreken. "Dat was echt een cadeautje. Wij kunnen uren koffiedrinken. Of wijntjes."

De single 'On the topshelf' is onderdeel van een album dat de nieuwkomer wil uitbrengen. Haar tweede single heet 'Let the sunshine in'. De clip hiervoor wordt opgenomen in Marbella.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen