Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belinda Meuldijk eropuit met Martijn van den Bergh

Shownieuws

Belinda Meuldijk gaat dit weekend naar Euro Disney met Martijn van den Berg. De twee gaan weer goed met elkaar om nadat zij in 'rattengate' verwikkeld waren.

Belinda Meuldijk gaat een weekendje weg met haar voormalige vijand Martijn van den Bergh. "Zaterdag is het een jaar geleden dat 'rattengate' begon en om daar een leuke draai aan te geven, gaan we samen met onze partners een paar dagen naar Euro Disney", vertelt de voormalige LiveShop-presentator aan Novum Nieuws.

Het onwaarschijnlijke duo heeft een goede band opgebouwd. "We staan tegenwoordig op goede voet", vertelt Van den Bergh. "We zijn allebei behoorlijk in een hoekje geduwd en we bellen elkaar tegenwoordig wekelijks."

Vorig jaar leerden Van den Bergh en Meuldijk elkaar kennen toen foto's van het vervuilde huis van de ex-vrouw van Rob de Nijs in weekblad Privé waren verschenen. Van den Bergh raakte betrokken bij de zaak, toen bleek dat hij de waarschijnlijk door De Nijs of diens vriendin Henriëtte Koetschruiter gemaakte foto's had doorgespeeld aan het roddelblad. De presentator zou de kiekjes hebben gekregen van Astrid Collé, een vriendin van Koetschruiter die Van den Bergh volgens hem vroeg de foto's naar Privé door te spelen.

Van den Bergh spande een rechtszaak aan om zijn naam te zuiveren. Hij vindt dat zijn rol in 'rattengate' schromelijk is overdreven en wil dat De Nijs en Koetschruiter dat onder ede bevestigen, iets dat het aanstaande bruidspaar vooralsnog weigert. Ook Meuldijk is van mening dat de rol van Van den Bergh niet zo groot is als aanvankelijk werd gedacht. Hij diende bij de rechtbank in Amsterdam het verzoek in om, behalve De Nijs en diens vriendin, Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds en Astrid Collé te laten getuigen.

Donderdag zou de rechter uitspraak doen, maar de zaak is uitgesteld naar 12 juni. "Er is nieuw bewijsmateriaal naar boven gekomen dat de rechter wil meenemen in zijn beslissing", vertelt Van den Bergh. "Twee dagen voor de uitspraak van de rechter heeft Astrid Collé een verklaring afgelegd, waarin ze mijn verhaal bevestigt." Het is nog onduidelijk wat zij precies heeft verklaard. Mocht de rechter de getuigenverhoren toestaan, dan is Van den Bergh van plan een rectificatie en een schadevergoeding te eisen.

De presentator, die vorig jaar zijn baan verloor door de affaire, is inmiddels 'helemaal klaar met 'rattengate''. "Ik wil er vanaf", zegt hij. "Dan kan ik verder met mijn leven."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen