Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Birgit wint verkiezing voor goede doel

Shownieuws

Birgit Schuurman heeft 1000 euro gekregen voor 'Sieraden 4 Life', het doel waar zij het gezicht van is. Lezers van Cosmopolitan gaven haar de meeste stemmen.

Birgit Schuurman staat volgens lezeressen van het tijdschrift Cosmopolitan op de meest authentieke en oprechte wijze achter haar goede doel 'Sieraden 4 Life'. De 30-jarige zangeres kreeg hiervoor van Cosmopolitan een beloning van duizend euro. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens een verkiezing voor de mooiste benen van Nederland.

Niet alleen zangeres Birgit werd beloond voor haar inzet voor het goede doel. Miljuschka Witzenhausen, bekend van TMF, ontving vijfhonderd euro voor haar goede doel 'Dance4Life'. De 22-jarige presentatrice zet zich twee á drie dagen per week in voor de strijd tegen aids en hiv.

Van het geld dat Birgit heeft gewonnen kunnen volgens haar drie kinderen in Kenia een heel jaar naar school. "Het komt zeker goed terecht." De winnares is zelf ook in haar nopjes met haar steun voor 'Sieraden 4 Life'. "Je maakt jezelf mooier en doet tegelijkertijd ook nog iets goeds." Het goede doel verkoopt sieraden gemaakt door vrouwen in Kenia. Zij kunnen zo hun kinderen van een betere toekomst voorzien.

Naast Birgit en Miljuschka waren Katja Schuurman, Bridget Maasland, Froukje de Both en Froukje Jansen genomineerd door Cosmopolitan. Via de site van het blad kon gestemd worden. Birgit was ook blij geweest als haar eigen zus het geld had gewonnen. "Ik gun het haar ook met alle liefde", vertelde ze nog voordat de uitslag bekend was.

Vijfentwintig meisjes streden ondertussen voor de titel 'Mooiste benen van Nederland'. Zij konden zichzelf opgeven en moesten voor het oog van de jury hun benen showen op een catwalk. In de jury zaten onder anderen de hoofdredactrice van Cosmopolitan en acteur Mark van Eeuwen. De Haagse Sanae Chirar ging als winnares naar huis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen