Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boek Heleen van Royen vertraagd door nekklachten

Shownieuws

Heleen van Royen heeft door een nekhernia maanden niet aan haar nieuwe boek kunnen werken. "Ik had vanaf januari een soort RSI, nekhernia-toestand", stelt ze.

Heleen van Royen heeft door een nekhernia maanden niet aan haar nieuwe boek kunnen werken. "Ik had vanaf januari ontzettend last van mijn nek. Het was een soort RSI", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Ik was echt bang dat ik geopereerd moest worden." Haar nieuwe roman staat nu gepland voor het voorjaar van 2009.

Ondertussen zijn de klachten van de schrijfster bijna verdwenen en is ze weer druk bezig met schrijven. Donderdag brengt ze een bundel uit van haar drie bestsellers 'De gelukkige huisvrouw', 'Godin van de jacht' en 'De ontsnapping'.

Achterin dat boek staat een klein voorproefje van haar nieuwe roman. "Dit boek gaat eigenlijk over een vrouw die niet in de liefde gelooft", licht de 43-jarige schrijfster toe. Victoria verleidt mannen voor geld om te testen of ze wel trouw zijn. Zij wordt ingehuurd door achterdochtige vrouwen.

Zelf gelooft Van Royen wel nog in trouwe mannen. "Ja hoor, ze bestaan wel, maar misschien zijn dat meer uitzonderingen op de regel." Ook dit boek zal weer taboedoorbrekend zijn. "Het hoofdpersonage in het boek doet dingen die een vrouw natuurlijk niet hoort te doen."

De Nederlandse titel van het boek is nog niet bekend. Op basis van het voorproefje mogen lezers een gooi doen naar de naam van het boek. De Engelse titel staat al wel vast: 'Men tester'. "Maar 'Mannentester' vind ik niet klinken", stelt de schrijfster. Via haar website kunnen belangstellenden deelnemen aan de creatieve strijd.

Net als haar hoofdpersonage is ook Van Royen sceptisch over de liefde. "Je kunt er pas in geloven als je echt tot je dood bij iemand blijft", stelt ze. "We willen het allemaal heel graag geloven, maar iedereen verliest een keer zijn onschuld. Daar gaan mijn boeken in zekere zin ook allemaal over. Trouwen en kinderen krijgen, het klinkt allemaal zo leuk, maar ga het maar eens doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen