Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yolanthe niet langer ambassadrice People's Trust

Shownieuws

Yolanthe Cabau van Kasbergen is niet langer ambassadrice van de stichting People's Trust. De presentatrice heeft haar vertrouwen in de stichting verloren.

Yolanthe Cabau van Kasbergen is niet langer ambassadrice van de stichting People's Trust. De 23-jarige presentatrice heeft het vertrouwen verloren in de stichting, die zich inzet tegen kinderprostitutie in India, Nepal en Bangladesh. Dat heeft haar management Montecatini woensdag bekendgemaakt.

'Negatieve berichten' die het management had gekregen over de werkwijze van de stichting waren de reden voor het besluit. "Die berichten zijn geverifieerd en ook bestuurslid Arjan Erkel heeft zijn functie neergelegd", zegt de woordvoerder van Yolanthe. "Het rommelt enorm binnen die stichting." Maar wat er precies aan de hand zou zijn, kan de woordvoerder niet zeggen.

Oprichter en voorzitter van People's Trust Dirk van de Wijngaard zegt nog niet te kunnen reageren, omdat hij met advocaten in overleg is over 'wat zijn volgende stap is'. Wel geeft hij aan teleurgesteld te zijn in het besluit van Yolanthe. "Ik ben stapelgek op haar, net als negentienhonderd kinderen in India. Ik vind het heel jammer, het is een fijne meid."

Dat hij de reden van de opzegging zou zijn, lijkt Van de Wijngaard stug. "Dat is vooral wat haar management vindt. Ik stuur haar morgen een brief waarin ik mijn kant van het verhaal belicht."

De stichting People's Trust heeft meer bekende namen onder haar hoede. Zo zetten ook Katja Schuurman, Richard Krajicek en ex-profvoetballer René van de Kerkhof zich in.

Yolanthe zegt nu op zoek te zijn naar een andere manier om slachtoffers van kinderprostitutie te helpen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen