Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heleen van Royen praat met Verlinde over toneelstuk

Shownieuws

Heleen van Royen is in gesprek over een toneelbewerking van haar bestseller 'De gelukkige huisvrouw'. Het boek werd in 2000 ook al eens op het toneel gebracht.

Heleen van Royen is in gesprek met Albert Verlinde over een nieuwe toneelbewerking van haar bestseller 'De gelukkige huisvrouw'. Dat heeft V&V Entertainment woensdag bevestigd. "Er zijn nog geen handtekeningen gezet, maar de intentie is er zeker", meldt een woordvoerder van de theaterproducent.

Van Royen is in haar nopjes met de samenwerking. "Ik vind het echt heel leuk en voel me vereerd", vertelt de schrijfster. Voor de personages heeft ze nog geen acteurs in gedachte. Zelf ambieert ze geen rol in het stuk. "Nee, ik ben al 43 jaar en geen geloofwaardige jonge moeder", stelt ze. "En ik heb een boek te schrijven." Haar nieuwe roman moet in het voorjaar van volgend jaar verschijnen.

Van Royen heeft een rotsvast vertrouwen in Verlinde. "Hij is heel leuk bezig met al die voorstellingen en timmert echt goed aan de weg." Het is nog niet duidelijk wanneer het stuk op de planken moet komen als alles mocht doorgaan. Dat wordt beslist als de deal helemaal rond is, stelt V&V Entertainment, dat vooral bekend is van zijn musicals en vorig jaar het toneelstuk 'Steel magnolias' op de planken bracht.

In het najaar van 2000 werd een toneelversie van 'De gelukkige huisvrouw' al opgevoerd door het Maastrichtse gezelschap Het Vervolg. Hadewych Minis vertolkte hoofdpersonage Lea. In het boek raakt Lea, kort na de geboorte van haar zoon, in een psychose en ontspoort volledig. Van Royen deed de filmrechten van het boek al een aantal jaar geleden van de hand, maar tot op heden verscheen er nog geen film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen