Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter en Spongebob populair onder jongeren

Shownieuws

Harry Potter is het leukste karakter van 2008, vinden kinderen uit groep zeven en acht van het basisonderwijs. Dat maakte IPM KidWise woensdag bekend.

Harry Potter is in de ogen van kinderen uit groep zeven en acht van het basisonderwijs het leukste karakater van 2008. Dat meldt het onderzoeksbureau IPM KidWise woensdag. Spongebob Squarepants en Dora doen het vooral goed bij de jongere kinderen.

Het onderzoek is gedaan onder ruim vierhonderd jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De kinderen uit de bovenste twee klassen van de basisschool zijn, volgens het onderzoek, het meest gecharmeerd van Harry Potter omdat het geen getekend personage is. Verder zijn de kinderseries Het Huis Anubis en Avatar populair bij deze leeftijdscategorie.

De kinderen uit groep 4 tot en met 6 genieten het meest van de avonturen van Spongebob en zijn vriendje Patrick. In het onderzoek worden de humor en herkenbaarheid van de situaties aangehaald als succesformule. Ook zij kijken veel naar Het Huis Anubis. Het alom bekende Disney-karakter Donald Duck blijft bij deze groep ook geliefd.

Net als vorig jaar staat de educatieve kinderserie Dora op nummer één bij de allerkleinsten, van groep een tot en met drie. Het personage gaat in de serie altijd op ontdekkingstocht met haar aapje Boots en vraagt om advies aan de kinderen. Zij roepen op hun beurt adviezen naar het beeldscherm. Spongebob en Diego volgen na de populaire Dora.

Hoewel Harry Potter erg populair is in 2008, stond hij vorig jaar ook nog in de topdrie bij de kinderen van groep vier tot en met zes. Avatar vervangt de tovenaarsleerling. K3 is vervangen door Diego bij de jongste groep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen